сряда, 16 януари 2013 г.

Ще ги продам да си платя сметките, а после, възмути се Даниела Генкова

Даниела Генкова, жената с пръстените: Борисов, не ви прави чест!
Не му прави чест на премиера да говори така. Това заяви пред БНР Даниела Генкова, работничка във ВМЗ-Сопот, на която вчера премиерът Бойко Борисов преброи пръстените на ръката й.


Генкова каза, че пръстените е придобила в моминските си години.

„За момента ще си продам пръстените и ще си платя сметките. Но за следващия месец какво ще направя? Да дойда да прося от него ли? А какво да правят хората, които нямат пръстени? Да продадат дрехите от гърба си ли или къщата, за да платят сметките си? Какво да продадат, за да преживеят?, попита работничката.

“Не му прави чест на господин Борисов да обръща внимание на толкова дребнави неща“, възмути се няколко пъти тя на думите на министър-председателя.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че от ВМЗ-Сопот трябва да бъдат съкратени 700-800 работници, за да може дружеството да бъде приватизирано, защото никой не го иска с 3200 души състав.

„На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам пръстени и никога не съм имал", коментира Бойко Борисов ситуацията с протестите на работниците.

През декември миналата година по време на поредните протести на работниците във ВМЗ-Сопот под мотото „Гладни сме“, Генкова символично подари вечерята си на Бойко Борисов - филия хляб, лук и чубрица.

На въпроса дали вярва на управляващите, че ще получат парите до края на седмицата, днес жената отсече: Ще повярваме тогава, когато видим парите в банкомата.

Даниела Генкова каза още, че заемите в банките й висят. Вземала и пари назаем от приятели, които работят извън ВМЗ.

dnes.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар