неделя, 12 май 2013 г.

Те се съхранявали в стая в община Кюстендил, извън видеонаблюдението

Те се съхранявали в стая в община Кюстендил, извън видеонаблюдението
Прокуратурата в Кюстендил работи по два сигнала за нарушения в изборния ден, съобщи за БТА дежурният прокурор в окръжната прокуратура Ангел Байрактарски, пише dnes.bg.


Единият сигнал се отнася до неправомерно съхранение на бюлетини в сградата на общината в Кюстендил. По случая е образувано бързо досъдебно производство, каза Байрактарски.

По-рано днес Сдружение "България на гражданите" Кюстендил подаде сигнал в Районната избирателна комисия, Районната прокуратура Кюстендил и МВР Кюстендил.

Поводът е получен анонимен сигнал, че в стая в общината, която е извън сектора на видеонаблюдение, се съхраняват 30 хил. бюлетини, предвидени за подмяна на вота в Дупница и Кюстендил.

Въз основа на сигнала в сградата на общината е била изпратена Криминална полиция, която да извърши обиск.

Сдружение "България на гражданите" е една от организациите, регистрирани в ЦИК като наблюдател за честността на вота.

Вторият случай, по който работи прокуратурата в Кюстендил, се отнася до сигнал за "купуване" на гласове. По него е разпоредена проверка, резултатите от която все още не са готови, казаха от прокуратурата.

С двата сигнала се занимава Районната прокуратура в Кюстендил.

В Районната прокуратура в Дупница също е постъпил сигнал за незаконна агитация, но той е препратен към РИК в Кюстендил, по компетентност. Ако сигналът бъде доказан, по него ще бъде наложено административно наказание, уточниха от прокуратурата.


0 коментара:

Публикуване на коментар