четвъртък, 16 март 2017 г.

Нямало да има скоро предсрочни избори, политиците се охарчили

След предсрочните парламентарни избори на 26 март скоро няма да има нов предсрочен парламентарен вот, защото политиците се охарчиха и трябва да си върнат инвестицията. Това обяви проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на БиТиВи.

В тази връзка той отбеляза, че за четири години партиите и кандидатите за депутати, които влязат, щели да си върнат инвестицията.


Според него за да влезе една партия в Народното събрание, ще са ѝ необходими 145 хил. гласа. По думите му, и други партии освен трите системни имат шанс да влязат в парламента.

Прогнозата на математика е, че на тези избори в Турция ще гласуват 40-45 хил. души. Той напомни, че българите в южната ни съседка вкарват средно по двама депутати в българския парламент. На предстоящите избори в Турция ще има 35 секции заради ограниченията в Изборния кодекс, а други години е имало до 150.

Според него пристигащите с автобуси от Турция избиратели не влияят кой знае колко върху резултата. Той предупреди, че автомобилите и автобусите, пристигащи за вота от южната ни съседка, трябва внимателно да бъдат проверени, за да се избегне заплаха за националната сигурност.


0 коментара:

Публикуване на коментар