неделя, 26 март 2017 г.

Радев гласува за модерна и просперираща България

Гласувах с надеждата на всички българи за по-добра, модерна, просперираща България. Това зависи от всички нас, заяви президентът Румен Радев след като упражни правото си на избор в столично училище.

Правителството е взело всички мерки и съм убеден, че изборите ще протекат спокойно. България е правова, демократична държава, увери държавният глава.


След всички "престрелки" между партиите и тежки обвинения се надявам, че ще проявят разум и национална отговорност за бързо съставяне на правителство, каза Радев. Готов съм да извърша всички дейности, консултации, връчване на мандат - зависи от волята и готовността на партиите.

Избирателната активност е ангажимент на партиите, каза в отговор на журналистически въпрос президентът. Мисля че служебното правителство създаде всички възможни условия така че който има желание, може да изрази своя вот, поясни той.

Нека премине днешният ден и ще чуете ясна моя позиция за суверенитета и сигурността на България, заяви Радев в отговор на репортерски въпрос дали има външна намеса в българските парламентарни избори.

Той благодари на членовете на комисии и на полицаите, които осигуряват сигурността на изборния ден.


0 коментара:

Публикуване на коментар