вторник, 7 март 2017 г.

От ГЕРБ нарекоха обещанията на БСП нелепици

Нелепици, неистини, глупости, популизъм... Така в ГЕРБ видяха обещанията на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Партията на Борисов свика извънредно медиите с обяснението, че е притеснена от посоката, в която поема предизборната кампания след сутрешното телевизионно интервю на шефката на социалистите.


В него тя обяви, че БСП са готови да формират правителство дори и да останат втора сила на изборите. От ГЕРБ припомниха и обещанията на социалистите за безлихвени кредити, намеса на държавата в икономиката и др.

"Огорчени сме от факта, че системни партии като БСП използват реториката на крайния популизъм", каза бившият финансов министър Владислав Горанов и дори сравни изказванията на Корнелия Нинова с тези на Волен Сидеров.
Според Горанов Нинова била готова да изрече откровени неистини.

"Страшно ще стане, ако нелепиците, които изрече Нинова, се материализират", каза още Горанов и допълни, цитиран от "Фокус": "БСП са правили много грешки, но досега не изричаха на глас толкова много глупости".

Горанов обвини социалистите, че изместват дебата от реалните теми на държавата. Той попита и как БСП обещават, че няма да взимат нови заеми, след като всяко едно от обещанията им се измерва в милиарди.

Бившият финансов министър коментира и желанието на кабинета да придвижи присъединяването на България към еврозоната.

"Герджиков си го каза - търси повод и причина да остане в историята", каза Горанов.

"Желанието на някой, че се е изфукал, че е пуснал една бележка, на която отговорът ще бъде "не" и ще влоши перспективите ни за присъединяване към еврозоната", описа ексминистърът идеята на служебното правителство.


0 коментара:

Публикуване на коментар