петък, 24 март 2017 г.

Границата с Турция незабавно да се отвори, нареди властта

Властта настоява границата да бъде отворена незабавно.

Служебният премиер Огнян Герджиков е свикал спешно съвещание във връзка с усложнената обстановка на гранично-пропускателните пунктове и струпването на протестиращи. Те блокират свободното преминаване на границата, съобщават от "Дондуков 1".


Припомняме, че протестиращи срещу изборния туризъм блокираха границата с Турция. Вече няколко часа е спряно движението на превозни средства на ГКПП-Капитан Андреево и ГКПП-Малко Търново. Протестиращите се заканиха, че ще останат на границата до неделя и няма да допуснат да влезе нито един автобус с изселници, които идват да гласуват в България. На "Капитан Андреево" на моменти ситуацията ескалира, но не се е стигнало до сблъсъци между протестиращи и пътници от автобусите.

Участниците в извънредното съвещание при Герджиков са категорични, че ако движението на границата не бъде възстановено, органите на реда ще предприемат предвидените по закон мерки.

Те са единодушни, че свободното движение през граничните контролно-пропускателни пунктове следва да се гарантира незабавно, в унисон с националното и международното право.

В извънредното съвещание участваха министърът на вътрешните работи, председателят на ДАНС и главният прокурор.


0 коментара:

Публикуване на коментар