неделя, 12 март 2017 г.

Борисов: Ще призова спецпрокуратурата да извади всичко, което сме платили насила за Елена Йончева

"Ако Елена Йончева иска да ме съди, ще призова специализираната прокуратура да извади всичко, което сме платили насила. С постановления сме платили близо 2 милиона. Бяха договорени от нейния мъж тогава. Ще поискаме да се разгледа цялата тази сделка – от А до Я."


Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран пресцентъра на партията, по време на предизборна среща с жители на Варна в отговор на кандидата за депутат на БСП, журналистката Елена Йончева, с която от няколко дни водят спор през медиите.

По-рано днес в интервю за Би Ти Ви Йончева призова бившия премиер да напусне политиката, ако в съда се докаже, че е излъгал за това, че кабинетът е плащал за нейни репортажи.

В петък Йончева обяви, че ще съди Борисов за тези думи, които бяха в отговор на критиките на Йончева по време на предизборен дебат по "Нова телевизия", че партия ГЕРБ крадяла от програмата за саниране.

"Абсолютно тотална лъжа. Той уронва престижа на журналистическата професия. За всичко лъже", заяви Елена Йончева днес, а малко по-късно пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова написа в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" "Елена, Елена... питай Станишев, той помни! Хайде със здраве и стига сте се чудили - колко е мъж Бойко Борисов".

На 10 март Елена Йончева призовава българските адвокати, които не се страхуват от Бойко Борисов, да се свържат с нея, а малко по-късно Борисов написа във "Фейсбук": "Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби".


0 коментара:

Публикуване на коментар