сряда, 1 март 2017 г.

ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова

От няколко дни най-обсъжданият въпрос между лидерите на първите две политически сили - на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова, не е политическата програма, с която ще печелят избирателите, а дали да отидат двамата на дебат на четири очи или с екипите си.

"Ние не сме гаджета двамата да си говорим. Добре и двамата ще си говорим, но да кажат и експертите, че не са спрени еврофондове и тогава на чисто да говорим. Наслушах се на приказки женски, че ме е страх, обичам жените, харесвам ги, но по женски акъл не се водя", отсече Борисов, след като по-рано днес Нинова пък призова хората да бъдат питани какво искат да гледат: лидерски дебат или експертни разговори.


Най-добронамерено предлагаме да се прекъсне този спор за дебата между мен и Нинова, който не е от полза на никой, каза още лидерът на ГЕРБ. Според него червената шефка иска да се говори, че него го е страх.

Борисов отсече, че единствената претенция, която има е да се покажат и министрите, които ще изпълняват управленските програми на двете партии.

Бившият премиер добави, че сутринта най-добронамерено се е обадил на Нинова с най-добър тон и ѝ е казал, че не е целта да се отвратят хората, а да представят кой какво ще прави. Според него проблемът не е 26 март, когато са изборите, а какво ще правят на 27 март.

"Как ще направим правителства. И в двата случая има нужда и от нормална опозиция, дай да направим нещо с добър тон, да покажем, че имаме възможности в различни алтернативи да се представим добре", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че неговите експерти са тези, които ще изпълняват програмата: "Помните преди години, когато мандата на БСП беше взет, и в техния мандат се създаде правителство, изведнъж дойде министър на финасите Петър Чобанов, премиер стана Пламен Орешарски. Преди няколко месеца когато гласуваме за Румен Радев и Илияна Йотова след него дойде кой - Огнян Герджиков, на здравеопазването министърът - от времето на Иван Костов и кой ли не. И уж не са БСП на власт".

Според него по този път, по който Нинова е тръгнала, той се е връщал няколко пъти.

"Конфронтацията и тази бруталност, която в момента шества в България, ще бъде с много тежки последици", предупреди Борисов.

Той се надява, че ще се ревизират отношенията между него и лидерката на БСП.


0 коментара:

Публикуване на коментар