четвъртък, 9 март 2017 г.

"Обединение ДОСТ" ще обжалва решението за спиране на предизборния клип с турския посланик

"Обединение ДОСТ" ще обжалва пред Върховния административен съд решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за спиране на предизборния клип, на който се вижда турският посланик Сюлейман Гьокче. Вчера ЦИК реши, че клипът е в нарушение на Изборния кодекс, накърнява добрите нрави и следва да бъде спрян от всички медии, включително в интернет.


В позиция, разпространена до медиите днес, от коалицията определят решението на ЦИК като емоционално и като "репресия" на държавен орган, а посочения в него мотив – като "абсолютно несъстоятелен и повече от скандален". От "Обединение ДОСТ" обясняват, че използваните кадри са от почитане на паметта на жертвите на "възродителния процес".

От коалицията питат защо не се съобщава кои са "добрите нрави", накърнени чрез появата на посланик Гьокче. "С това си решение ЦИК не се ли "грижи" за националистическите страсти в българското общество и съгласно кое страстите от преддемокрацията са нрави в гражданското общество на евроатлантическа България", се пита още в позицията.


0 коментара:

Публикуване на коментар