четвъртък, 9 март 2017 г.

Предизборната кампания покрива цялата страна и фейсбук

Предизборните кампании за парламент традиционно целят да се срещнат кандидат-депутатите с най-много хора от регионите в които се кандидатират. Тези предсрочни избори също не изненадват особено с нова тактика.


Популярните лица от ГЕРБ са навсякъде

Кампанията на ГЕРБ тази година се различава от стандартните обиколки на партийния актив по лъчове и маршрути. Водачите на листи обикалят из районите си, но получават и подкрепа от лидера си Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Така Борисов беше в Смолян и Хасково на 4 март, в Ямбол на 5-и, в Ловеч и Плевен на 6-ти, а на 7-и в Пазарджик. Цветанов освен срещите си с избиратели в Благоевград и Велико Търново, където е кандидат можеше да бъде забелязан в областите Монтана и Видин в последните дни. Други популярни лица в ГЕРБ, като Томислав Дончев, също посещават и региони в които не водят листи. Кандидат-депутатите, които са в София участват почти всеки ден в пресконференции в партийната централа по злободневните размени на реплики с лидера на БСП Корнелия Нинова или служебното правителство.
Всяка пресконференция и проява в която участва Бойко Борисов се предават на живо през партийния фейсбук профил.

Кандидатите на "БСП за България" обикалят в избирателните райони

Кандидатите за депутати на "БСП за България" обикалят различни населени места в избирателния район, от който са издигнати. Целта е да се срещнат с възможно най-много избиратели, да им представят управленските приоритети и програма на БСП и да спечелят доверието им, коментираха от "Позитано" 20.

Досега лидерът на БСП Корнелия Нинова правеше кампания основно в София, откъдето е кандидат за депутат. Сред срещите и бяха разговори със синдикати и неправителствени организации. На Тодоровден Нинова дори се снима на черен кон. От днес лидерът на БСП започва обиколки из страната, а първите срещи са в Монтана и Враца.

Централният лъч на ДПС обикаля страната

Традиционно и по време на тази кампания централният лъч на ДПС начело с лидера Мустафа Карадайъ обикаля избирателните райони с автобус. Кампанията на движението стартира от Велико Търново и вече премина през Дулово, Хасково, Шумен и Добричка област. Освен това водачите на листи обикалят районите, от които са кандидати за депутати.

Централен лъч на "Обединение ДОСТ" също се планира да обиколи страната.

"Нова република" с кемпер

Кандидат-депутатите от "Нова република" водят кампании по районите си и получават подкрепата от "ударния екип" от Трайчо Трайов, Радан Кънев, Мартин Димитров и Петър Славов, които заедно с екипа си пътуват за срещи с избиратели с кемпер брандиран с името и символите на коалицията. Живите излъчвания във фейсбук също са част от кампанията.

"Да, България" също залагат на срещи и фейсбук

Коалиция "Да, България" също залага на срещи с хората и кандидат-депутатите. Лидерът на партията Христо Иванов вече се срещна с българи във Виена и Берлин. Следващата срещи очи в очи са на 12 март в Пловдив, 15-ти в Сливен и 19 в Монтана. Фейсбук-лайв се използва често за представяне на части от програмата.

Източник dnevnik.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар