петък, 17 март 2017 г.

Това сочат данни от проучване на Института за социална интеграция

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е споменаван в медиите 1208 пъти по време на предизборната кампания, а опонентката му от БСП Корнелия Нинова - 846 пъти. Отношението към Борисов клони към "положително", докато към Нинова е по-скоро "отрицателно". Това сочат данни от проучване на Института за социална интеграция, направено за периода от 24 февруари до 14 март. В мониторинга са включени 20 медии - интернет сайтове, вестници и телевизии.


Трети е Веселин Марешки от "Воля" със 147 споменавания в различни медии, следват го лидерът на "Да, България" Христо Иванов (110 споменавания) и един от лидерите на "Нова република" Радан Кънев (107 споменавания).

ГЕРБ като партия има 2712 споменавания, а БСП - 2088, като отношението към ГЕРБ е по-скоро "положително", докато към БСП - "отрицателно към неутрално", сочат данните. Следват ДПС - 506 споменавания, "Реформаторски блок-Глас народен" - 429 споменавания, и "Обединени патриоти" - 315 споменавания. На последните места са "Нова република" - 224 споменавания, "Да, България" - 223 споменавания, и "Воля" - 201 споменавания.

"Партия ГЕРБ заедно със своя лидер е най-позитивният образ, обект на мониторинга. Това е съчетано с изразено медийно присъствие, което като обем не може да се сравнява с останалите претенденти. Забелязва се ясно тенденциозно отношение спрямо две коалиции – ДОСТ и "Да, България". Те са системно най-негативно отразяваните формации от определени медии в България. Това е видно от начина на споменаване на самите политически сили, така и от това на
лидерите им", обобщават от института.

Най-споменавана институция е президент - 401 споменавания, а най-малко - МВР - 144 споменавания, сочат данните.


0 коментара:

Публикуване на коментар